Retraite

HomeRetraite

Zee – Zeilen – Stilte – Retraite

Ervaar nu de stilte in jezelf op een heel bijzondere plek. Met de wind in je haren en vrij zicht op een azuurblauwe zee, kom je helemaal los van de hectiek van alledag. Geniet mee van de stilte en kom thuis bij jezelf tijdens dit unieke aanbod van Centrum Zijnsoriëntatie: een Stilte Retraite op een zeilschip bij Mallorca. zeilretraite061-1024x413

Een Stilte Retraite op een Zeilboot in de Middellandse Zee

We verblijven zes dagen in stilte op een ruim zeiljacht, en varen langs de prachtige westkust van Mallorca in de Middellandse Zee. Rotsige kliffen worden afgewisseld door verlaten strandjes met knisperend wit zand, en altijd is daar die eindeloos glinsterende zee, waardoor we ons groots en nietig tegelijk voelen. We brengen de dagen voornamelijk door in stilte en meditatie, waardoor je werkelijk diep contact kunt maken met jezelf. Zijn in het hier en nu, precies daar waar je bent. Zo zul je in die stilte ook de anderen in het gezelschap op een verrassende manier werkelijk ontmoeten.

Bezinning

Tijdens deze Zeil Retraite nodigen we je ook in het bijzonder uit om ruimte te maken voor bezinning. Neem een vraag mee in deze retraite of laat hem ontstaan. In de stilte en rust ontstaat als vanzelf ruimte voor creativiteit en nieuwe perspectieven op je leven. Je gaat weer beseffen wat werkelijk betekenis voor je heeft en waar het je écht om gaat. Door het stof van de dagelijkse drukte en opwinding te laten neerdalen, komt dat wat essentieel is vanzelf meer in beeld, en kan weer gaan schitteren.  

Mallorca

De reis start in de haven van Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland. Van daaruit varen we in zes dagen naar eindbestemming Es Camp de Mar aan de westkust. Onderweg doen we idyllische baaien en strandjes aan, waaronder Puerto Portals en Portals Vells. Ook meren we aan bij eilandjes, zoals Las Isletas en Sa Porrassa. De temperatuur op Mallorca is in het voor- en naseizoen met 20 tot 25°C zeer aangenaam. Over het algemeen varen we met windkracht drie, soms staat er iets meer wind. zeilretraite031-1024x387

Aan boord

We varen tijdens deze Stilte Retraite met de ‘Gaia’, een zeewaardig zeiljacht (type Gib’Sea 52.2 Master, lengte 15.85m). Aan boord bevinden zich een aantal hutten met eigen toilet- en douchegelegenheid, een zithoek en een ruime kombuis. Uniek aan de Gaia is de grote buitenruimte met een stuurkuip en middenkuip, om in te relaxen en in stilte te mediteren. Via de achterkant van het jacht heb je toegang tot de zwemtrap en de buitendouche met warm en koud water. In de dinghy (bijboot) met buitenboordmotor kunnen we baaitjes verkennen of naar de wal als we voor anker liggen. Voor een uitgebreide indruk kun je kijken op www.bo4sailing.nl.

Hutten en slaapgelegenheid

Naast de twee schippers en de begeleiding is er op de Gaia ruimte voor zes tot acht deelnemers. Twee deelnemers slapen in een tweepersoonshut met een eigen douche- en toiletgelegenheid. Er is een stapelbed waarin ook twee deelnemers slapen. Zij delen toilet en douche met twee deelnemers die slapen in een tot groot tweepersoonsbed omgetoverde zithoek. Dankzij het zachte Middellandse Zeeklimaat is het ook goed mogelijk om buiten te slapen. Dat kan op de Gaia voor twee mensen op een heel comfortabele manier in een van de buitenkuipen, eventueel onder een zonnetent. Slapen onder de sterrenhemel heeft zijn eigen aantrekkelijkheid. Als deze mogelijkheid geliefd is, doen we dit bij toerbeurt.

Dagindeling

‘s Morgens vroeg zien we in alle rust de zon opkomen en weerspiegeld op een uitgestrekte blauwe zee. We starten de dag met lichaamswerk op het strand en met meditatie. Na het ontbijt zeilen we, terwijl we mediteren, naar een nieuwe plek. We lunchen samen, en wisselen meditatie af met lichaamswerk. Dan zeilen we weer door naar de volgende idyllische baai. Tussendoor is er persoonlijke tijd om zelf in te vullen. Ook is er de mogelijkheid tot een individuele sessie met de trainer. We dineren weer samen, waarna er ruimte is om in alle rust ervaringen te delen voor wie daar behoefte aan heeft. De boot vertrekt voor de avondvaart, en we sluiten de dag in stilte af met een meditatie. Ons reisschema ligt in principe vast, maar we bekijken per dag steeds of we ergens op tijd kunnen aankomen in verband met de wind en passen daar ons schema op aan. De elementen vragen ook een bepaalde mate van overgave aan wat er zich voordoet: niets is helemaal zeker. zeilretraite041-1024x346

Doen en laten

We gaan tijdens deze retraite de stilte in op de aankomstdag na de instructie en het diner, en verbreken deze pas weer op de laatste dag na de lunch. Wel is er iedere avond een uur gelegenheid om ervaringen uit te wisselen, en is er iedere dag de mogelijkheid tot een persoonlijke sessie van 20 minuten met de trainer. Iedere dag reserveren we een paar uur voor persoonlijke tijd. Die kun je vrij invullen, afhankelijk van waar we ons op dat moment bevinden. Een frisse duik in zee behoort uiteraard tot de mogelijkheden, zonnebaden op het dek, of wandelend een eilandje verkennen. Net waar je behoefte aan hebt en wat er mogelijk is. Er is beperkte gelegenheid om in stilte enkele kustplaatsjes te bezoeken.

Leiding

Deze Stilte Retraite wordt begeleid door zijnsgeoriënteerde trainers van Centrum Zijnsoriëntatie in Zeist. Zij zorgen voor een goed verloop van de meditaties, het lichaamswerk en de deelrondes. Ook kunnen ze je, als je daar behoefte aan hebt, ondersteunen met een persoonlijke sessie. Het reilen en zeilen aan boord wordt geregeld door schippers van BO4 Sailing. Als eigenaren van de Gaia zijn zij verantwoordelijk voor het zeilen, de route en alles wat daarmee samenhangt. Ze verzorgen ook de (vegetarische) maaltijden en ondersteunen de trainers met praktische zaken.

Deze training wordt uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van het Centrum Zijnsoriëntatie te Zeist. Guri de Blok verzorgt als individueel trainer/coach deze workshop.
 

zeilretraite051-1024x352

Voor wie?

Ervaring met Stilte Retraites is niet nodig voor deze reis. Wel is het goed om je te realiseren dat de bijzondere omstandigheden en het in stilte samenzijn met een groep op een boot, een behoorlijke mate van bewustzijn van je vragen. In deze uitdaging ligt eveneens de unieke kans om direct in contact te komen met je innerlijke wijsheid. Stilte Retraites zoals deze bieden een bijzondere mogelijkheid om in contact te komen met de essentie van Zijnsoriëntatie.

Vluchtinfo en verlengen

Een retourvlucht kun je zelf boeken bij Transavia of Ryanair, de prijs ligt ongeveer tussen € 150,- en € 200,-. Het kan zijn dat je vlucht niet precies aansluit op het verblijf aan boord, reken dus eventueel op een extra overnachting in een hotel. Let op: de vertrek- en aankomsttijden van de boot liggen vast! Boek je vluchten dus met een redelijke tijdsmarge. Neem bij twijfel van tevoren contact op met het Servicebureau. zeilretraite011-1024x398

Meer Mallorca

Wil je langer op Mallorca blijven? Dan kun je contact opnemen met BO4 Sailing. Zij kunnen je helpen bij het boeken van een vakantiehuis, zodat je je verblijf kunt uitbreiden en ook de rest van het eiland kunt verkennen.

Praktische Zaken

Leiding:

Guri-de-Blok

Guri de Blok

 

Data en tijd:

Van zondag 14 september tot en met vrijdag 19 september.

Gratis Open Avond:

9 april van 19.30 tot 21.30 uur

Aantal deelnemers:

Minimaal 4, maximaal 8

Locatie:

Mallorca

Kosten:

  • Privé: € 750,00
  • Open Avond: Gratis

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en factuur van Centrum Zijnsoriëntatie (à €375,00). Voor de verblijfskosten krijg je een losse factuur van BO4 Sailing (à €375,-). Niet inbegrepen bij deze prijzen zijn vluchten en transfers. Een dag of 10 voor vertrek ontvang je van Centrum Zijnsoriëntatie een uitgebreide brief met aanvullende informatie, aandachtspunten voor de stiltemeditaties en het dagschema.

 
 
Geef bij opmerkingen aan dat u met de retraite mee wilt en wij nemen contact met u op.

Introductieworkshop Leidinggeven vanuit Persoonlijke Kracht.

Door middel van de introductie workshop kunt u kennismaken met Leidinggeven vanuit Persoonlijke Kracht. Wilt u ervaren dat het mogelijk is om relatiegericht te (blijven) werken en het directiebeleid uit te voeren, zonder dat dit spanningen in uzelf gaat opleveren.

           Schrijf u in            

Leiderschapsmodel

 

Doe de gratis DISC Test

Het DISC model is een model van het menselijke gedrag dat u helpt om uzelf en anderen te begrijpen. De testresultaten geven een duidelijk overzicht van uw karakter. Na afloop van de test ontvangt u uw resultaten.

     Start de DISC test     

DISC Pie

 

Guri de Blok

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw bericht