Pro Vitaliteit

HomePro Vitaliteit

Pro- Vitaliteit, grip op je werk.                                                            

Training om stress en dilemma’s in het werk op te lossen en je vitaliteit en autonomie te versterken.

Opstapeling van problemen in werk en privé verhogen de stress waardoor je helderheid in denken afneemt en je gevoelens sterker zijn en sneller wisselen.

Hoe ziet de training eruit?
Er wordt aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen en een gestructureerde vraagtechniek, geleerd om je eigen ingebrachte problemen op te lossen.
De geleerde vraagtechniek is erop gericht om zelfinzicht te krijgen over de ongewenste situatie en het effect op je gevoelsniveau (stress). Daarna leer je de gewenste situatie te benoemen en de vitaliteit te ervaren, die het geeft als jouw gewenste situatie bereikt wordt. 
Vanuit het contact met die vitaliteit, ervaar je de innerlijke motivatie en kracht om het gesprek aan te gaan met de anderen die hier een rol bij spelen. Met je gewenst situatie voor ogen, ga je onderzoeken wat de mogelijke stappen zijn, binnen jouw invloed om jouw dilemma (vraagstuk, probleem) op te lossen.

Door deze gestructureerde gesprekstechniek leer je pro-actief, jouw vitaliteit te volgen en je autonomie te versterken. Je bent je beter in staat om voor jezelf en voor jouw cliënten te zorgen.  Door eigenaarschap en deelname aan de training krijg je meer grip op je werk.

De training is voor medewerkers die regelmatig:
– conflicten in zichzelf ervaren en zich verscheurd voelen.
– stress ervaren bij de wijze van uitvoering van hun taak en de tegengestelde belangen hierin.
– In relaties met collega’s, gevoelens van strijd en onveiligheid ervaren.
– moeite hebben met balans te creëren tussen werk en privé.

Je leert tijdens de training:
– meer contact te ervaren met je behoeften en eigen inzichten.
– je wensen bespreekbaar te maken en dit als verzoeken te formuleren.
– manieren om snel stress te reduceren.
– duidelijker grenzen aan te geven en je vitaliteit en plezier ervaren.
– vitaliteit en autonomie te versterken en je relaties te verbeteren

De training bestaat uit 4 dagdelen, twee persoonlijke gesprekken en 1 uur huiswerk per week. Je brengt je persoonlijke actuele werkdillema’s in. Je leert aan de hand van de oefeningen en de vraagtechniek je eigen problemen op te lossen. Zodat je zelf direct het positieve effect op je autonomie en werkplezier kunt ervaren.

Investering
Deze training is een maatwerkproduct wordt verzorgd als een incompany training. Voor een omschrijving of offerte kunt u contact opnemen.